Inleiding van gegalvaniseerde rol

March 30, 2021
Laatste bedrijfscasus over Inleiding van gegalvaniseerde rol
Inleiding gegalvaniseerde rollen
Voor gegalvaniseerde rollen, wordt de dunne staalplaat ondergedompeld in de gesmolten zinktank, zodat een dunne staalplaat met een laag van zink de oppervlakte wordt aangehangen. Het wordt hoofdzakelijk geproduceerd door ononderbroken galvaniserend proces, d.w.z., de gerolde staalplaat onophoudelijk wordt ondergedompeld in een gegalvaniseerd bad met gesmolten zink om gegalvaniseerde staalplaat te maken; gelegeerde gegalvaniseerde staalplaat. Dit soort staalplaat wordt ook vervaardigd door hete het onderdompelen methode, maar onmiddellijk na het verlaten van de tank, wordt het verwarmd aan ongeveer 500°C om een legeringsfilm van zink en ijzer te vormen. Deze gegalvaniseerde rol heeft goede verfadhesie en lasbaarheid.
Oppervlaktebehandeling:
1. Passivering
De passiveringsbehandeling van de gegalvaniseerde laag kan het vouwen van roest (witte roest) in van het vochtigheidsopslag en vervoer de omstandigheden verminderen. Nochtans, zijn de anticorrosieve prestaties van deze chemische behandeling beperkt, en het belemmert de adhesie van de meeste deklagen. Dit soort behandeling wordt over het algemeen niet gebruikt op de zink-ijzer legeringsdeklaag. Naast de vlotte oppervlakte, in het algemeen, voert de fabrikant passiveringsbehandeling op andere types van zinkdeklagen uit.
2. Het oli?en
Het oli?en kan de corrosie van staalplaten in de vochtige opslag en vervoersomstandigheden verminderen. Na passiveringsbehandeling die van staalplaten en staalstroken, zal de olie verder de corrosie in de vochtige opslagomstandigheden verminderen opnieuw schilderen. De olielaag zou met een ontvetter moeten kunnen worden verwijderd die niet de zinklaag beschadigt.
3. Lakverbinding
Door een zeer dunne transparante organische deklaagfilm met een laag te bedekken, kan het een extra anticorrosief effect, vooral vingerafdrukweerstand verstrekken. Het kan gladheid verbeteren tijdens het vormen en als laag van de adhesiebasis voor verdere deklagen dienen.
4. Het Phosphating
Door phosphating behandeling, kunnen de gegalvaniseerde staalplaten van diverse deklaagtypes zonder verdere behandeling worden met een laag bedekt behalve het normale schoonmaken. Deze behandeling kan de adhesie en corrosieweerstand van de deklaag verbeteren en het risico van corrosie tijdens opslag en vervoer verminderen. Na het phosphating, kan het met een geschikt smeermiddel worden gebruikt om de het vormen prestaties te verbeteren.
Definitie van plateren
(1) normale lovertjedeklaag
In het normale verhardingsprocédé van de zinklaag, groeien de zinkkorrels vrij om een deklaag met de duidelijke lovertjemorfologie te vormen.
(2) geminimaliseerde lovertjedeklaag
Tijdens de verharding van de zinklaag, zijn de korrels van het zinkkristal kunstmatig beperkt om de kleinste mogelijke lovertjedeklaag te vormen.
(3) lovertje-vrije lovertje-vrije deklaag
Het wordt verkregen door de chemische samenstelling van de platerenoplossing aan te passen, heeft geen zichtbare lovertjemorfologie, en heeft een eenvormige oppervlaktedeklaag.
(4) zink-ijzer legeringsdeklaag
De staalstrook na het overgaan door het galvaniserende bad is thermisch behandeld om een legeringslaag van zink en ijzer door de deklaag te vormen. Deze deklaag heeft een donkergrijze verschijning zonder metaalglans, en is gemakkelijk om zich tijdens het hevige vormende proces te poederen. Naast het schoonmaken, kan de deklaag direct zonder verdere behandeling worden geschilderd.
(5) differentiële deklaag
Voor beide kanten van de gegalvaniseerde staalplaat, worden de deklagen met de verschillende gewichten van de zinklaag vereist.
(6) vlotte huidpas
Het gladmaken is een soort het koude rollen van gegalvaniseerde staalplaat met een kleine hoeveelheid misvorming voor één of verscheidene van de volgende doeleinden.
Verbeter de verschijning van de gegalvaniseerde staalplaatoppervlakte of ben geschikt voor decoratieve deklaag; minimaliseer tijdelijk de misstaplijn (Lüdes-lijn) of de rimpels produceerden wanneer het afgewerkte product wordt verwerkt.