Gedetailleerde inleiding van roestvrij staalplaten

July 22, 2020
Laatste bedrijfscasus over Gedetailleerde inleiding van roestvrij staalplaten
Roestvrij staalbladen/Platen
Overzicht
De roestvrij staalplaat is over het algemeen een algemene voorwaarde voor roestvrij staalplaat en zuurvaste staalplaat. Uit komend aan het begin van deze eeuw, legde de ontwikkeling van roestvrij staalplaten belangrijke materiële en technologische fundamenten voor de ontwikkeling van de moderne industrie en technologische vooruitgang. Er zijn vele soorten roestvrij staalplaten en staalplaten met verschillende eigenschappen. Het heeft geleidelijk aan verscheidene belangrijke categorieën in het ontwikkelingsproces gevormd. Volgens de organisatiestructuur, kan het in vier categorieën worden verdeeld: austenitic roestvrij staalplaat, martensitic roestvrij staalplaat (met inbegrip van precipitatie verharde roestvrij staalplaat), ferritic roestvrij staalplaat, en austenitic plus ferritic duplexroestvrij staalplaat. De belangrijkste chemische samenstelling of sommige kenmerkende elementen in de staalplaat zijn etc. geclassificeerd in de plaat van het chromiumroestvrije staal, het roestvrije staalplaat van het chromiumnikkel, de plaat van het het molybdeenroestvrije staal van het chromiumnikkel en de lage plaat van het koolstofroestvrije staal, de hoge plaat van het molybdeenroestvrije staal, de plaat van het hoge zuiverheidsroestvrije staal. Volgens de prestatieskenmerken en het gebruik van de staalplaat, het is verdeeld in salpeter zuurvaste roestvrij staalplaat, zwavelachtige zuurvaste roestvrij staalplaat, het kuiltjes maken in corrosiebestendige roestvrij staalplaat, plaat van het spannings de corrosiebestendige roestvrije staal, roestvrij staalplaat met hoge weerstand enz. Volgens de functionele kenmerken van de staalplaat, is het etc. verdeeld in de plaat van het lage temperatuurroestvrije staal, niet-magnetische roestvrij staalplaat, vrij-scherpe roestvrij staalplaat, superplastic roestvrij staalplaat. De algemeen gebruikte classificatiemethode is gebaseerd op de structurele kenmerken van de staalplaat en de chemische samenstelling van de staalplaat, evenals de combinatie twee. Over het algemeen verdeeld in martensitic roestvrij staalplaat, ferritic roestvrij staalplaat, austenitic roestvrij staalplaat, duplexroestvrij staalplaat en plaat van het precipitatie de verhardende roestvrije staal, enz. of verdeeld in twee categorieën: de plaat van het chromiumroestvrije staal en de plaat van het nikkelroestvrije staal. Het heeft een brede waaier van gebruik. Typisch gebruik: de warmtewisselaars voor pulp en papierfabricagemateriaal, machines en materiaal, die materiaal het de verven, filmen wasuitrusting, pijpleidingen, buitenmaterialen voor gebouwen op kustgebieden, enz.
De roestvrij staalplaat heeft een vlotte oppervlakte, een hoge plasticiteit, een hardheid en een mechanische sterkte, en is bestand tegen corrosie door zuren, alkalische gassen, oplossingen en andere media. Het is een legeringsstaal dat niet gemakkelijk is te roesten, maar het is niet absoluut roest-vrij.
Prestaties
Corrosieweerstand
De roestvrij staalplaat heeft de capaciteit om algemene corrosie te weerstaan gelijkend op onstabiele nikkel-chromium legering 304. Verwarmen het op lange termijn in de temperatuurwaaier van chromiumcarbide kan legeringen 321 en 347 in ruwe corrosieve media beïnvloeden. Hoofdzakelijk gebruikt in toepassingen op hoge temperatuur. De toepassingen op hoge temperatuur vereisen materialen om sterke sensibiliseringsweerstand te hebben om intergranular corrosie bij lagere temperaturen te verhinderen.
Oxydatieweerstand op hoge temperatuur
De roestvrij staalplaten hebben oxydatieweerstand op hoge temperatuur, maar het oxydatietarief zal door inherente factoren zoals blootstellingsmilieu en productvorm worden beïnvloed.
Corrosievoorwaarden
1. De oppervlakte van roestvrij staal heeft stof geaccumuleerd die andere metaalelementen of gehechtheid van buitenlandse metaaldeeltjes bevatten. In vochtige lucht, verbinden de condensatie tussen de gehechtheid en het roestvrije staal twee om een micro- batterij te vormen, die een elektrochemische reactie in werking stelt. , Is de beschermende film beschadigd, die elektrochemische corrosie wordt genoemd.
2. De oppervlakte van roestvrij staal hangt organische sappen (zoals meloen, groente, noedelsoep, sputum, enz.) aan, die organisch zuur in aanwezigheid van water en zuurstof vormen, en het organische zuur lange tijd zal aantasten de metaaloppervlakte.
3. De oppervlakte van roestvrij staal hangt zuur, alkali, en zoute substanties (zoals het alkaliwater en van het kalkwater bespatten op de decoratiemuur) aan, veroorzakend lokale corrosie.
4. In verontreinigde lucht (zoals de atmosfeer die een hoop van sulfide, koolstofoxyde, en stikstofoxide bevatten), zal het contact met gecondenseerd water zwavelzuur, salpeterzuur, en azijnzuur vloeibare vlekken vormen, veroorzakend chemische corrosie. De bovengenoemde voorwaarden kunnen schade aan de beschermende film op de oppervlakte van roestvrij staal veroorzaken. De roest van schadeoorzaken.
Bewaarmiddel
De corrosieweerstand van roestvrij staalplaat hangt hoofdzakelijk van zijn legeringssamenstelling (chromium, nikkel, titanium, silicium, aluminium, mangaan, enz.) en interne structuur af, en de belangrijkste rol is chromium. Het chromium heeft hoge chemische stabiliteit en kan een passiveringsfilm op de oppervlakte van het staal vormen om het metaal te isoleren van de buitenwereld, de staalplaat te beschermen tegen oxydatie, en de corrosieweerstand van de staalplaat te verhogen. Nadat de passiveringsfilm wordt vernietigd, vermindert de corrosieweerstand.
Verdeeld door doel
(1) van de de plaat (2) Boiler van het brugstaal van de het staalplaat van het de Scheepsbouwstaal (3) van het de plaat (4) Pantser van de het staalplaat van de het staalplaat (5) de Automobiele van het het Dakstaal (6) van het de plaat (7) Structurele staal van het de plaat (8) Elektrostaal van de de plaat (siliciumstaalplaat) (9) 10) Speciale zonnepanelen Lente van de het staalplaat ((Hai Rui Special Steel) (11) Andere 2. Gemeenschappelijke Japanse rangen in staalplaten voor algemene en mechanische structuren.
Georganiseerd door staaltype
(1) Austenite type (2) austenite-Ferriet type (3) Ferriettype (4) Martensite type